De periode voor en na de geboorte van je kindje is een van de ingrijpendste, meest bijzondere en misschien ook de mooiste van je leven. In deze cursus werken we op een positieve en bewuste manier naar de geboorte toe.

Bij deze cursus ligt de nadruk op het bewust bewegen en een goede houding aannemen. Hierdoor blijf je zo lang mogelijk fit en kun je je dagelijkse activiteiten zo lang mogelijk volhouden. Een goede lichaamshouding is erg belangrijk, vooral tijdens je zwangerschap. Want je lichaam veranderd continue! Daar wil je natuurlijk zo min mogelijk last van hebben.
Uit onderzoek blijft dat vrouwen die een cursus volgen met een praktische en lichamelijke voorbereiding op de bevalling, een versterkt gevoel van zelfcontrole tijdens de bevalling ervaren. Daarom bestaat een belangrijk deel van de cursus ook uit de voorbereiding op de bevalling.

Voorafgaand aan de cursus kom je eenmalig individueel langs in de praktijk voor de intake. Tijdens de intake kan je alvast kennis maken met Titia, en aangeven wat je verwacht van de cursus, wat wil je graag leren of weten? Titia zal je vragen hoe het tot nu toe met je zwangerschap gaat, of je klachten hebt en hoe actief je bent. Ook kijkt ze naar je houding en bewegingsmogelijkheden zodat je na de intake gelijk een aantal gerichte tips mee krijgt waar je op kan letten.

Een groot deel van de intake kan je via de website http://www.zwangertotaal.nl al invullen.

IMG_0025

In de cursus is er veel aandacht voor informatie en adviezen over de zwangerschap en de verschillende stadia van de bevalling. Hieronder vallen ontspannings-, ademhalings-, en concentratieoefeningen. Daarnaast wordt een aantal handvatten gegeven hoe je bijvoorbeeld weeën op kan vangen en hoe je zelf mee kunt helpen bij het persen. Natuurlijk is er ook ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Door middel van deze informatie en oefeningen raak je vertrouwd met je lichaam tijdens je zwangerschap en leer je omgaan met de signalen die je vanuit je lichaam krijgt.

Daarnaast is er een partnerles. In deze avond staat je partner in het middelpunt. Hij/zij krijgt een theoretische uitleg over hoe een gemiddelde bevalling verloopt. Over en weer worden er vragen gesteld en daarnaast geven wij tips mee over welke rol je partner kan innemen om jou zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens de bevalling.

 • KOSTEN: € 180,- voor 8 lessen inclusief intake en een partnerles
 • MEENEMEN: makkelijk zittende kleding, een handdoek en evt extra paar sokken
 • AANVANG: tussen de 20e en 28e week van je zwangerschap
 • DEELNEMERS: min. 4 en max. 8

2 gedachten over “Informatie ZwangerTotaal

 1. Goedenavond,

  Momenteel ben ik bijna 27 weken zwanger en ervaar ik rug en bekkenklachten. Ik zou graag willen deelnemen aan de zwangerschaps gym. Ik ben nu op vakantie maar vanaf 12 augustus weer terug. Ik zit dan in mijn 28e zwangerschapsweek. Is het dan mogelijk om aan te haken in de lessen? En wat zijn de dagen/tijden van de lessen? Ik verneem graag van u. Met vriendelijke groet, Nathalie Roode

 2. Hallo Nathalie,

  Ik hoop dat je aan het genieten bent van een heerlijke vakantie!

  Er is in juli een cursusgroep gestart, maar omdat we met vaste groepen werken kun je hier helaas niet bij aanhaken. Op het moment maakt de onzekerheid rondom corona het moeilijk om verantwoord in groepen te werken. Ook gaat er het een en ander veranderen aan dagen en tijden. Dat maakt dat ik op dit moment nog niet met zekerheid kan zeggen wanneer er een nieuwe cursus gaat starten.

  Toch wil ik wél graag proberen je te helpen. Als je telefonisch contact opneemt dan bespreken we de mogelijkheden die er op dit moment zijn en of dat aansluit bij jouw wensen. Je vindt mijn 06-nummer onderaan de pagina.
  Ik hoop van je te horen!
  Titia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s