Oefentherapie Cesar/Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gespecialiseerd in houding en beweging.

De VvOCM is de beroepsvereniging

Iemand die zijn lichaam niet goed gebruikt of belast, al dan niet ten gevolge van een zwangerschap of een lichamelijke aandoening, loopt een sterk verhoogde kans op klachten aan het bewegingsapparaat. Oefentherapie kan dan mogelijk uitkomst bieden.

Oefentherapeuten richten zich op het verbeteren van de individuele houding- en bewegingsgewoonten. Daarbij staan jij en je eigen mogelijkheden centraal.

Een oefentherapeut Cesar/Mensendieck vraagt een actieve houding van de cliënten/patiënten. In zowel beweging, als inzet. Bij de oefeningen wordt het hele lichaam betrokken.

Door de oefentherapie wordt de cliënt/patiënt zelfredzaam, wat betreft de klachten die men ervaart bij het bewegen en de houding. Na afloop van de behandeling beschikt de cliënt/patiënt over kennis en vaardigheden,die nodig zijn om de klachten voortaan zelfstandig te verhelpen. Oefentherapeuten Cesar/Mensendieck zijn houding- en bewegingsspecialisten.

Zwanger.

Er verandert veel rondom je lijf tijdens je zwangerschap. Je houding en beweging worden nog belangrijker. Als je zwanger bent is er een kans dat je te maken krijgt met bekkenklachten, rugklachten, bekkenbodemklachten of ademhalingsklachten. Oefentherapeuten Cesar/Mensendieck zijn specialisten op het gebied van houding en beweging en besteden veel aandacht aan het aanleren van bewegingsgedrag dat klachten voorkomt, vermindert of verhelpt. Ook tijdens en na de zwangerschap.

Wat maakt Oefentherapie Cesar/Mensendieck uniek?

Oefentherapie Cesar/Mensendieck maakt mensen bewust van hun houding en manier van bewegen. Door juiste houdings- en bewegingsgewoonten aan te leren, kun je klachten verminderen en voorkomen.

Is er een verschil tussen Cesar en Mensendieck therapie?

Nee, er is geen verschil tussen Cesar en Mensendiecktherapie. Hoewel er twee verschillende opleidingen zijn, vallen wij onder dezelfde beroepsvereniging en hetzelfde beroepsprofiel.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s